Gmail szinkronizálási lehetőségek

Gmail szinkronizálása

Gmail szinkronizálása

A Mac OS X Szerver szinkronizálása az Outlook névjegyével és Naptárával

2015. január 22. - Norberto1979

A Mac OS X Szerver szinkronizálása az Outlook névjegyével és Naptárával

Itt az idő, hogy megosszak veletek néhány újdonságot

Valaki nemrég megkérdezte tőlem, hogy hogyan szinkronizálhatja az Outlook-os névjegyeit és naptárát a barátom Mac mini OS X szerverével.

mac_osx.png

Természetesen meg lehet csinálni.

Minden jó lenne, ha mindenki Mac OS X-et használna. De sajnos az élet nem habostorta.

Tegyük fel, hogy a barátod Mac OS X Szervert használ és megadja a hozzáférést a carddav és caldav szolgáltatásokhoz, amit a szerver lehetővé tesz. De neked csak Microsoft Outlook 2010-ed vagy 2013-ad van. Mit tudsz tenni?

Az őszintét megvallva, addig nem találtam megoldást, amíg pár napja nem böngésztem az EVO Collaborator for Outlook weboldalát. Ez egy új lehetőség, amely támogatja a Mac OS X szerverének webdav szolgáltatásait.

eco_logo.png

Az előző Gmail névjegyek és naptár Outlook-kal való szinkronizálásáról szóló ECO blogom bevezetője után könnyű volt a cardav/caldav profilt hozzáadni. Mac OS X szerver profil hozzáadásához csak annyit kell tennünk, hogy beírjuk a HTTPS és service port számot, mint ahogy az alábbi példa mutatja:

eco_gui_hu_config_profile_circled.PNG 
https://<servername>:8443/

vagy

https://<ip address>:8443/

eco_config_profile_empty_hu.PNG

Miután lefut és felugrik a visszaigazoló ablak, ugyanúgy működik, mint bármilyen más profil az ECO-ban. Ezután szinkronizálhatjuk az Outlook névjegyeit és találkozóit a Mac OS X szerverrel.

outlook2013_contact_mac_os_x_hu.png

Mi a CarDAV és CalDAV?

A CarDAv és CalDAV az IETF RFC-jének standard protokoll API-ja névjegyek és naptár szinkronizálásához. A Google és az Apple névjegy API-kat és naptár API-kat használ a névjegyek és naptár karbantartásához, valamint hogy támogassa a felhasználók igényeit ilyen téren.

A saját naptárad létrehozása és a szerver PC-vel való összekapcsolása

A Mac OS X szerver kitűnő saját “on-premises” szervered létrehozására. De mi a teendő akkor, ha nincs Mac szervered? Ebben az esetben is létrehozhatod a saját DAV szervered Windows OS alatt. Például az EVO Mail Server egy másik jó lehetőség, amelyet könnyű telepíteni és konfigurálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gmailszinkronizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr67096571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása