Gmail szinkronizálási lehetőségek

Gmail szinkronizálása

Gmail szinkronizálása

Outlook szinkronizálása a Kerio Connector Szerverrel

2016. április 17. - Norberto1979

Outlook szinkronizálása a Kerio Connector Szerverrel

A Kerio Connect Server egy népszerű üzenetküldő szolgáltatás kis és közepes méretű üzleti cégek számára. Az egyik hasznos szolgáltása a névjegyek, naptár és teendők megosztása a közös munkát biztosítva.

kerio.pngA megfelelő Exchange alternatíva


Exchange alternatívaként a Kerio a saját Outlook Connector-ját biztosítja, amely az Outlook felhasználók számára lehetővé teszi, hogy hozzáférjenek információikhoz a Kerio Connect Serveren. Valami miatt, egy felhasználó visszajelzésében azt írta, hogy a program lassan fut.
Titokzatos CarDAV és CalDAV URL-ek felfedezése
Azonban, ha hozzá akarunk férni CarDAV és CalDAV adatokhoz a Kerio Connect Szerveren third party szoftverből, mint például a Thunderbird, tudnunk kell a névjegy, naptár és teendő URL-jét. A Kerio KB-n útmutatók találhatók, de ezek az URL-ek nem működnek.
Azok az URL-ek, amelyek tényleg működnek

eco_logo_1.png

Megtaláltam az EVO Collaborator for Outlook-ot, ami hasznos és működik a CarDAV és CalDAV URL auto disvovery-jén. Íme hogyan:

  1. Töltsd le és telepítsd az EVO Collaborator for Outlook-ot a hivatalos weboldaláról

  2. Nyisd meg az Outlook-ot és menj a Configure profiles-hoz
    eco_gui_hu.PNG
  3. Írd be a Kerio Connect Server IP-det így: https://<Server_IP>:port
    eco_config_profile_empty_hu.PNG
  4. Írd be a felhasználónevedet és jelszavadat, majd kattins a TEST-re.

  5. CarDAV URL és CalDAV URL-ek el fognak tűnni, lásd alul:
    kerio04.PNG

Személyes és publikus mappák

Az ECO Configure profiles-jánál, közvetlenül az URL-ek mellett, a mappa ikonokra kattintva választhatunk Személyes és Publikus mappa között. Ha a publikus mappát választjuk ki, a publikus URL-ek jelennek meg. Az eredményből arra következtetünk, hogy ezek az URL-ek mások, mint amiket a Kerio-nál láttunk.

Ha az Outlook-ot használod, folytathatod a munkát az ECO-val. Ha a Kerios szerverhez akarsz hozzáférni Thunderbirdből, kimásolhatod és beillesztheted a fenti URL-eket a Thunderbird SoGO connector és Lightning plug-injeibe.

A bejegyzés trackback címe:

https://gmailszinkronizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr818630646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása