Gmail szinkronizálási lehetőségek

Gmail szinkronizálása

Gmail szinkronizálása

Google teendők szinkronizálása Outlookkal

2016. április 17. - Norberto1979

Google teendők szinkronizálása Outlookkal

A blogomat olvasók közül néhányan megkérdezték, hogy lehetséges-e a Googe teendők szinkronizálása az Outlookkal? Azt válaszoltam, hogy használják az iCloud vagy a Yahoo Teendők funkcióját. Szerintük az nem ugyanolyan. De vajon miért is használják ennyien a Google teendőket?

tasks_combo.png

Google teendők API vs. CalDAV teendők API

Rövid kutatás után arra jutottam, hogy a Google teendők API nem egyezik meg a CalDAV protokollal, mint más programok és nem kompatibilis a CalDAV teendőkkel sem.

google_task_api.PNG

Google felhasználóként biztosan észrevetted, hogy a Google fiókodban a teendők inkább a Gmailben jelenik meg, mint a Google naptárban (amely CalDAV API-t használ). A CalDAV teendők és a CalDAV megbeszélések ugyanebbe a családba tartoznak.

google_calendar_api.PNG

Google teendők APIjának egyik előnye az, hogy a teendők elágazó struktúrájának köszönhetően a teendők betehtőek egymás alá. Ez amolyan teendő-alteendő kapcsolatnak tekinthető.

Az ECO új funkciójának tesztelése

Nemrég kaptam egy hírlevelet az EVO Software Production-től, amelyben azt írták, hogy az EVO Collaborator for Outlook már kompatibilis a Google teendőkel.Nem tulajdonítottam nagy jelentőséget ennek.

Mivel a gépemen már van ECO, vizsgáljuk meg, hogy az EVO Collaborator for Outlook tényleg működk-e a Google teendőkkel:

  1. Töltsd le az EVO Collaborator for Outlook legújabb verzióját az EVO hivatalos weboldaláról.
    download_page_hu.PNG
  2. Telepítsd az ECO-t adminisztrátori engedéllyel.

  3. Nyisd meg a Profil konfigurálása-t az EVO sávban és töltsd ki a Gmail fiókodat.eco_config_profile_gmail_hu.PNG
  4. Kattints a TESZT-re és fejezd be Gmail OAuth rutint.google_oath_hu_1.png
  5. Láthatod, hogy a Teendők URL ki lesz töltve automatikusan egy passzoló URL címmel.eco_config_profile_google_task_hu.PNG
  6. A Teendők URL mellett, ha több teendők mappád van, látni fogsz egy mappa ikont. Kattints rá, hogy kiválaszd, melyik mappát akarod használni.eco_config_profile_task_select_gmail_eng_3.PNG
  7. Kattints az Alkalmaz-ra majd a Kilépés-re.

  8. Miután befejeződött a szinkronizáció, menj a Teendőkre és látni fogod az elemeket a listában.

Úgy tűnik, az ECO működik a Google teendőkkel. De meg akartam érdeklődni, hogy az olyan Outlook funkciók, mint például a Fontosság vagy a Gmail teendőinek ágszerű struktúrája eltűnnek-e? Ezzel kapcsolatban írtam az EVO-nak. Megnyugtattak, hogy minden ilyen metaadatot megőriz a program.

Tegnap a kollégámnak telepítettem az ECO-t. Amint látták a Google teendők szinkronizálásának eredményét és amint megnézték, mi van a Gmail web-GUIjükön, nagyon elégedettek voltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://gmailszinkronizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr258630516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása