Gmail szinkronizálási lehetőségek

Gmail szinkronizálása

Gmail szinkronizálása

Gmail névjegyek és naptár szinkronizálása az Outlookkal

2015. január 22. - Norberto1979

Gmail névjegyek és naptár szinkronizálása az Outlookkal

Nemrég valaki megkérdezte tőlem, hogy hogy lehet szinkronizálni a Gmailben lévő névjegyeket és naptárat az Outlookkal. Természetesen meg lehet csinálni.

Mivel a Gmail a Google egyik úgynevezett felhő-szolgáltatása (cloud service), így először azt kell megizsgálnunk, hogy a Google Google Apps Sync-je támogat-e ilyen funkciót a Microsoft Outlook számára. Bár még mindig korlátozottak a lehetőségeink amikor a Google toolst használjuk Outlookkal ilyen körülmények között.

A Google csak azon Google Apps felhasználók számára teszi elérhetővé a Google Apps Sync-et, akik fizetnek a Google-nak, az ingyenes gmail-t használoknak azonban nem.

Mi van akkor, ha az Outlook-ot szeretnénk szinkronizálni a Gmail-es naptárral és névjegyekkel?

A megoldást máshol kell keresnünk. Az EVO Collaborator for Outlook egy outlook plugin CarDAV és CalDAV-ra.

 eco_logo.png


Az ECO mérete mindössze 5.5MB. Amikor az Outlook és az ECO együtt működik, lehetőség nyílik arra, hogy Google CardAV és CalDAV-ot az Outlookkal bidirekcionálisan szinkronizáljuk.

Mi az a CarDAV és CalDAV?

 carddav_vs_caldav_logo.png


A CardAV és CalDAV az IETF RFC-jének standard protokoll API-ja névjegyek és naptár számára.

Hogyan szinkronizáljuk a Google naptárát az Outlookkal

Könnyű az ECO-val dolgozni:

  1. Töltsd le az ECO-t az EVO hivatalos weboldaláról. (amikor telepíted, futtasd rendszergazdaként.)

  2. Nyisd meg az Outlook-ot és kattints az EVO fülre. (Az angol nyelvű Outlook 2007-ben command bar a neve, a 2010-es és 2013-as Outlook-ban ribbon.
    eco_gui_hu_config_profile_circled.PNG

  3. Kattints a Configure profile(s)-ra (Profil konfigurálása) és válaszd ki a Profile 6-ot, majd írd be alul a teljes Gmail címedet vagy felhasználónevedet. Ezután kattints a TEST gombra alul.
    eco_config_profile_gmail_hu.PNG
  4. Mivel a Gmail OAUTH 2.0-t használ, látni fogsz egy OAUTH ablakot a fiók keresése közben, ezt engedélyezd és menj tovább.
    google_oath_hu.png
  5. Ha kész, kattints az Apply-ra (Alkalmaz) majd a Quit-re (Kilépés). Ezek után, a Gmail minden újonnan hozzáadott névjegye és naptárbejegyzése bidirekcionálisan szinkronizálva lesz.
    outlook2013_contact_gmail_hu.png

Azon kívül, amiről eddig szó volt, mivel a CarDAV és CalDAV indusztriális sztenderd alapján van megírva, így bármilyen CarDAV és CalDAV szolgáltatással használható ugyanilyen célra. 

Építsd meg a saját ‘felhődet’!

A Gmail kiváló eszköz magánszemélyek számára, de egy sok felhasználói információval dolgozó nagyvállalat számára nem megfelelő. Ezen felül, biztonságos mindent a felhőre menteni? 

Az EVO levelező szervere

A legegyszerűbb, ha letöltjük és telepítjük az EVO levelező szerverét. Amint készenáll a felhő rendszerünk, küldhetünk és fogadhatunk e-mail üzeneteket, névjegyeket, naptárbejegyzéseket és feladatokat. Az előbb említett megoldás és szoftver kitűnő választás.

A bejegyzés trackback címe:

https://gmailszinkronizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr627095489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása