Gmail szinkronizálási lehetőségek

Gmail szinkronizálása

Gmail szinkronizálása

Exchange naptár szinkronizálása a google naptárral

2016. április 17. - Norberto1979

Exchange naptár szinkronizálása a google naptárral

 exchange_sync_gamil_sync_outlook.PNG

A helyzet a következő:

"Szinkronizálni szeretnéd a Google naptáradat a cég Exchange naptárával, hogy kettő helyett csak egy naptárral kelljen foglalkoznod."

Ez nehéz feladat, mivel az Exchange naptár és a Google naptár különböző protokoll alapján működik,nem úgy mint a CalDAV.

Azonban van néhány harmadik felek által kifejlesztett Outlook add-in , amely képes ezen gátak megszüntetésére és mindkettőt egy naptárba szinkronizálja az Outlookodon belül.

Nézzük meg ezt a megoldást.Az EVO Collaborator for Outlook egy outlook plugin CardDAV-ra és CalDAV-ra.

eco_logo_2.png
Az ECO mérete csupán 5.6MB. Amikor az Outlook ésaz ECO összehangoltan dolgozik, az Outlook képes szinkronizálni az Exchange fiók névjegyzékeit és naptárait is a Google CardDAV and CalDAV-jával két irányban.

Mi a CardDAV és a CalDAV?

carddav_vs_caldav_logo.pngA CardDAV és a CalDAV standard protokoll API-k az IETF RFC-jétől névjegyekhez és naptárakhoz. Google ezeket az APIkat a backend-en használja hogy megkönnyítse ügyfeleinek az információszerzést.

Hogyan szinkronizáljuk a Google naptárat az Exchange fiókkal

Az ECO-val könnyű dolgozni:

  1. Feltételezzük, hogy már testreszabtad Exchange fiókodat, amely az alapértelmezett Outlook mappáidat használja a mailjeid, naptárad, névjegyzéked és teendőid tárolására.

  2. Töltsd le az ECO-t az EVO's hivatalos oldaláról. (amikor telepíted, rendszergazdaként futtasd)

  3. Nyisd meg az Outlookot és kattints az EVO fülre felül (Az Outlook 2007-ben parancssáv a neve, az Outlook 2010, 2013 és 2016-ban menüsáv ) .

  4. Kattints a Profil(ok) konfigurálásá-ra és válaszd ki a Profile #6-ot, majd töltsd ki alul a Gmail-es email címeddel a Teljes e-mail cím vagy felhasználónév mezőt.

  5. Rendeld hozzá a névjegyek, naptár és teendők mappát az alapértelmezett Outlook mappáidhoz a szinkronizálási opciók alatt. Ezek ugyanazok a mappák, mint az Exchange fiókodban.

  6. Kattints a TESZT gombra és megjelenik egy OAUTH hitelesítő ablak , mialatt keresi a fiókot. Engedélyezd és menj tovább.

  7. Ha kész, kattints az Alkalmaz-ra ,majd a Kilépés-re. Ezentúl a Gmail mappában az összes újonnan hozzáadott névjegy és naptár kétirányban lesz szinkronizálva. 

Apropó, itt a jó hír. A Microsoft 2015 végén az Outlookot az Office365-be integrálja, amely azt is jelenti, hogy az outlook fiókjaidat is az Exchange fogja kezelni. Továbbá, mindegy, hogy Office365, hotmail, vagy outlook.com fiókod van, az Outlook add-in-nel névjegyeket, naptárt és teendőket szinkronizálhatsz a Gmail és az Exchange között.

A bejegyzés trackback címe:

https://gmailszinkronizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr688636162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása