Gmail szinkronizálási lehetőségek

Gmail szinkronizálása

Gmail szinkronizálása

Hogyan szinkronizáljuk az androidot az iCloud naptárával/ névjegyzékével (vagy Zimbra névjegyekkel)

2015. február 02. - Norberto1979

Hogyan szinkronizáljuk az androidot az iCloud naptárával/ névjegyzékével (vagy Zimbra névjegyekkel)

Világszerte az okostelefonok több mint fele androidos. A Samsung galaxy, Sony Xperia és HTC okostelefon használók többsége a következőt kérdezi:

Hogy szinkronizáljuk az Androidot az iClouddal?

Ezek az androidos telefonnal rendelkezők épp hogy megvették új telefonjaikat vagy úgy döntöttek, hogy kipróbálják az IPhone új generációját. Sok időt pazarolnak el arra, hogy az IPhone iOS és Android között adatokat mozgatnak. Ennek köszönhetően az adatszinkronizálás elég gyakorivá vált.

Mint tudjuk, a Google telefonok, mint például a Nexus, kitűnően működnek a Gmaillel. Azonban mi a helyzet az úgynevezett “felhő szolgáltatásokkal”, mint az iCloud,Zimbra, OwnCloud stb? Mi van akkor, ha az Androidos naptárat és névjegyzéket akarjuk az iClouddal (iPhone/iTunes) szinkronizálni?

Két APP tud ebben a helyzetben segíteni: a CarDAV-sync és a CalDAV-sync.

carddav-sync.png

A CarDAV-sync elérhető a Google Play Store-ból:
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.dmfs.carddav.Sync

carddav-sync-demo.jpg

Segítségével az Androidos telefonod névjegyeit szinkronizálhatod az Apple iClouddal, Zimbraval vagy más CarDAV szolgáltással.

caldav-sync.png

A CalDAV-sync szintén elérhető a Google Play Store-ban.
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.dmfs.caldav.lib

caldav-sync-demo.png

Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a Google okostelefon naptárát szinkronizáljuk az iClouddal, az OwnClouddal vagy más CalDAV szolgáltatásokkal, mint az EVO Mail Server Prime-el.

Miért képes ilyen feladatok elvégzésére a CarDAV-sync és CalDAV-sync? A dolog hátterében az áll, hogy a felhő szolgáltatások nagy része CarDAV és CalDAV protokoll alapján működik. Bővebben ezekről az applikációkról a honlapjukon olvashatsz: http://www.dmfs.org/. Ez a két applikáció csak egy pár dollárba kerül, de minden egyes fillért megér.

A fent említett megoldás az androidos felület használóinak szól. Mi a helyzet az Outlookkal? Mi van akkor, ha a Gmail/iCloud névjegyeit és naptárát akarjuk szinkronizálni az Outlookkal?

eco_logo.png

Próbáld ki EVO Collaborator for Outlook-ot. Ezt az Outlook add-int nagyon egyszerű telepíteni és szinte egyből szinkronizálja az Outlookot a Gmail/iCloud fiókkal. Modern telefont használók számára a CarDAV-sync, a CalDAV-sync és az EVO Collaborator for Outlook 3 olyan program, amely elengedhetetlen a kényelmesebb használat érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://gmailszinkronizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr847134121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása